1. Nyitólap felépítése
1.1. Fejléc
1.2. Szűrőmező
1.3. Térképablak
2. Szűrési lehetőségek
2.1. Tematikus besorolás szerinti szűrések
2.2. Település szerinti szűrések
2.3. Kedvezményezett szerinti szűrések
2.4. Projektinformációs ablakok
3. További szűrések
3.1. Tartalmi szűrések
3.2. Térbeli szűrések
3.3. Egyéb szűrések
3.4. Tárgyszavas szűrések
3.5. Kép, videó, dokumentum alapú szűrések
3.6. Megjelenítés jellege
4. Speciális funkciók
4.1. Új projektek
4.2. Súgó
4.3. Időgép
4.4. Link mentése
5. Térképek
6. Jelmagyarázat
6.1. Gazdaságfejlesztés ikonjai
6.2. Turizmusfejlesztés ikonjai
6.3. Humán fejlesztések ikonjai
6.4. Közlekedésfejlesztés ikonjai
6.5. Környezetvédelem ikonjai
6.6. Településfejlesztés ikonjai
6.7. Közig IH ikonjai1. Nyitólap felépítése

A fejléc alatt a tájékoztatási felület két fő részre osztható. A képernyő bal oldalán található szűrőmező segíti a tematikus kereséseket, melyek eredménye a jobb oldali térképablakban jelenik meg. A nyitóablakban megnyitáskor mindig az adatbázisban aktuálisan szereplő valamennyi projekt megjelenik.

Nyitóképernyő elemei

Nyitóképernyő elemei

Vissza a lap tetejére.1.1. Fejléc

A fejlécben két alapfunkció érhető el közvetlenül ikonok segítségével, illetve itt jelezhető, ha a program működésével kapcsolatban a felhasználó hibát észlel.

Nyomtatás ikonNyomtatás

A fejléc jobb alsó sarkából indítható a szűrőmezőben beállított, majd a térképablakban megjelenített keresés eredményének (aktuális térképnézet) nyomtatása. A funkció indításával 4 nyomtatási lehetőséget tartalmazó segédablak jelenik meg, melyek adattartalma és kiterjesztése eltérő. A kívánt nyomtatási forma kiválasztása a rádiógombokkal történik.

- PDF választásával a térképnézet térképi adattartalma, a hozzá tartozó jelmagyarázat, valamint a megadott szűrési feltételek összesítő táblázata jelenik meg új ablakban, pdf formátumban.

- PDF (jelmagyarázat nélkül) választásával csak a térképnézet térképi adattartalma jelenik meg új ablakban, pdf formátumban.

- PNG választása esetén csak a térképnézet térképi adattartalma generálódik le egy png kiterjesztésű képfájlba. A kép legenerálása után letöltési segédablakban választhatjuk ki, hogy a képet megnyitni, vagy menteni szeretnénk.

- JPEG választása esetén szintén csak a térképnézet térképi adattartalma generálódik le egy jpg kiterjesztésű képfájlba. A kép legenerálása után letöltési segédablakban választhatjuk ki, hogy a képet megnyitni, vagy menteni szeretnénk.

Nyelv választása

Az alkalmazás két nyelven érhető el, melyek a fejlécben található magyar, illetve angol zászlóikonnal választhatók ki. A kezdőoldal a böngészőben beállított nyelvtől függően jelenik meg, ha a böngésző alapértelmezett nyelve magyar, akkor magyarul, minden egyéb esetben angolul.

Vissza a lap tetejére.1.2. Szűrőmező

A nyitóablak bal oldalát elfoglaló szűrőmező három jól elkülönülő részre osztott ablak, melynek segítségével indíthatók az adatbázison belüli keresések.

Első blokk (I.)

Az első blokk két fülre van osztva: az első fülön (1) találhatók az Új Széchenyi Terv alá tartozó kitörési pontok, a másodikon (2) pedig a korábbi fejlesztési tervek pályázati tematikái (terei) is, illetve azokon belül a vonatkozó operatív programok. A keresés eredménye a térképablakban jelenik meg. A térképi nézet méretarányának növelésével egyre részletesebb adatok kerülnek megjelenítésre.

Második blokk (II.)

A második blokk ad lehetőséget egy konkrét település, vagy kedvezményezett adatainak lekérdezésére, valamint innen, a további szűrések menüponton keresztül érhetők el a különböző szempontokból összeállított szűrési felületek.

Harmadik blokk (III.)

A harmadik blokk speciális funkciók elérését biztosítja, úgymint:

 • Új projektek megjelenítése
 • Súgó (jelen dokumentum)
 • Időtartam szerinti szűrés
 • Szűrési beállítások mentése

Szűrőmező elemei

Vissza a lap tetejére.1.3. Térképablak

Térképablak elemei

A térképablak elemei:

 • Az alaptérképek, melyek a Google maps város (Térkép gomb) és műholdas (Műhold gomb) térképei, illetve ezek kombinációja (Hibrid gomb), valamint az alkalmazás saját térképei (NUTS gomb, LHH gomb)
 • A funkciógombok, melyek a térképnézet felső részén találhatók. Feladatuk az alaptérképek közti váltás.
 • A navigációs gombok, melyek a térképnézet bal oldalán találhatók és a térképen belüli mozgást teszik lehetővé.
 • Az információs ablakok, melyek a térképnézet jobb oldalán önállóan megjelenő, lezárható ablakok. Az áttekintő térkép az adott térképi nézetet helyezi el egy nagyobb léptékű térképen. Az összesítő ablak az aktuális szűrés adatait jeleníti meg táblázatos formában.

Vissza a lap tetejére.2. Szűrési lehetőségek

A szűrőmező a nyitóképernyő bal oldalán helyezkedik el, innen indíthatók a pályázatokra vonatkozó lekérdezések.

Az alkalmazás három különböző megközelítés szerinti lekérdezési lehetőséget biztosít a felhasználó számára, ezek:

 • a tematikus besorolás szerinti szűrések,
 • a település / kedvezményezett szerinti szűrések, valamint
 • a speciális szűrések.

A szűrések során a pályázati adatok mindig a lekérdezési szintnek megfelelően generálódnak, és a térképablakban a generált adatok a nagyítás mértékének megfelelően jelennek meg. A szűrés eredménye először mindig a legmagasabb térbeli szinten jelenik meg.

Vissza a lap tetejére.2.1. Tematikus besorolás szerinti szűrések

A szűrőmező első blokkjának első, Új Széchenyi Terv címkével rendelkező füle alatt jelennek meg a "kitörési pontok", melyek alapján szűrhetünk.

Kitörési pont kiválasztása

A listázott kitörési pontok:

 • Foglalkoztatás
 • Egészségipar
 • Közlekedésfejlesztés
 • Tudomány - innováció
 • Vállalkozásfejlesztés
 • Zöldgazdaság-fejlesztés
 • Közvetett kapcsolat

Az első blokk második füle alatt jelennek meg az Új Széchenyi Terv és a korábbi fejlesztési tervek "pályázati terei", melyeken belül a keresés a vonatkozó operatív programok kiválasztásával szűkíthető.

Pályázati tér - operatív program kiválasztása

Az alkalmazásban megjelenő pályázati terek:

 • Térképtér
 • ROPTÉR
 • Gazdasági tér
 • Humán tér
 • Közigazgatási tér
 • Közlekedési tér
 • Környezeti tér

A szűrés indítása a pályázati tér kiválasztásával (egérkattintás a megfelelő elemen), majd a megjelenő operatív programlista megfelelő elemének kiválasztásával (egérkattintás) történik. A kiválasztás hatására az adatbázisból négy térbeli szintre kerülnek legenerálásra a megjelenítendő elemek.

Az alkalmazásban használt térbeli szintek:

 • Regionális szint,
 • Megyei szint,
 • Kistérségi szint,
 • Települési szint,

A szűrés eredménye először mindig a legmagasabb térbeli szinten jelenik meg. Innen a térképablakon belüli nagyítással érhetők el az alacsonyabb térbeli szintek adatai. Regionális, megyei és kistérségi szinten összesített adatok jelennek meg kördiagram formájában, település szintű nagyításnál az egyes projektek a megvalósítás helyszínének megfelelő helyen tematikus ikonokkal ábrázoltak (jelmagyarázat külön fejezetben).

Megjegyzés: A térképnézet nagyítása a bal oldali nagyítósáv csuszkájának mozgatásával, illetve görgős egér esetén az egérgörgő mozgatásával érhető el.

Regionális szint

Megyei szint

Kistérségi szint

Települési szint

A térképablak jobb felső sarkában látható összesítő ablak - a térképi méretarányban megjelenő adatoktól függetlenül - az aktuális szűrés eredményének táblázatos adatait tartalmazza.

Megjegyzések:

 • A térképi méretarány változtatása során bármikor visszahozható az utolsó eredmény kezdő térképnézete a térképablak bal felső sarkában található kéz ikonra kattintva.

 • Az összesítő ablak a jobb felső sarkában található nyíl ikon segítségével rejthető el, illetve hívható elő ugyanúgy, mint az áttekintő térkép ablaka a jobb alsó sarkában lévő ikonnal.

Vissza a lap tetejére.2.2. Település szerinti szűrések

A szűrőmező középső blokkja biztosítja a települések szerinti közvetlen lekérdezést. A "Település" szövegmezőbe kell beírni a keresett település nevét. Kiválasztás a legördülő menü megfelelő elemére kattintással, vagy a teljes név beírásával történhet.

Megjegyzés: A gépelés ütemében a szövegmező legördülő menüjében folyamatosan látszanak a kiválasztható települések, ezzel is gyorsítva a lekérdezést.

Új keresés a szövegmező elemének törlésével, majd új beírással kezdhető.

A lekérdezés a "Kedvezményezett neve" szövegmező melletti nyíl ikonra kattintva indítható. A keresés eredményeként a térképablakban jelennek meg a projektikonok, míg az adott lekérdezés táblázatos adatait az összesítő ablak tartalmazza.

Település szintű szűrés eredménye

A térképablakban az egyes ikonok fölé állva, illetve az ikonokra kattintva további információk tekinthetők meg az adott projektről.

Vissza a lap tetejére.2.3 Kedvezményezett szerinti szűrések

A szűrőmező középső blokkja biztosítja a kedvezményezettek szerinti közvetlen lekérdezést. A "Kedvezményezett neve" szövegmezőbe kell beírni a keresett kedvezményezett nevét. Kiválasztás a legördülő menü megfelelő elemére kattintással, vagy a teljes név beírásával történhet.

Megjegyzés: A gépelés ütemében a szövegmező legördülő menüjében folyamatosan látszanak azok a kedvezményezettek, melyek nevében szerepel a begépelt szó.

Új keresés a szövegmező elemének törlésével, majd új beírással kezdhető.

A lekérdezés a "Kedvezményezett neve" szövegmező melletti nyíl ikonra kattintva indítható. A szűrés eredménye a térképablakban tematikus ikonokkal jelenik meg, az adott lekérdezés táblázatos adatait az összesítő ablak tartalmazza. Az ikonok fölé állva megjelennek a projektinformációs ablakaik a projekt általános adataival.

Eredmény megjelenítése a térképablakban

Projektinformációs ablak

Megjegyzés:

 • A térképablak bal felső sarkában található kéz ikonnal frissíthető a térképnézet.

 • Ha egy kedvezményezett neve a beadott pályázatokon eltérő módon jelent meg, ezek nem vonódnak automatikusan össze a kedvezményezett szerinti szűrés során.

Vissza a lap tetejére.2.4 Projektinformációs ablakok

Az adatbázis minden szűrési elemhez tartalmazza annak projektinformációs adatait, melyek a térképablakon keresztül megjeleníthetők.

Információs ablak

A térképablakban az ikonokra történő rámutatással megjelenik a kiválasztott projekt általános információs ablaka, mely az alábbi adatokat tartalmazza:

 • Megvalósítás helyszíne,
 • Kedvezményezett neve,
 • Projekt címe,
 • Megítélt támogatás összege (Ft),
 • Támogatás megítélésének napja,
 • Kifizetett támogatás összege (Ft),
 • Kép

Az egyes ikonokra rákattintva egy segédablakban megjelennek a projektek részletes adatai.

A projekt adatlapja öt fülből áll:

 • "Projekt adatai" fül a pályázat elérhető adminisztratív adatait tartalmazza.
 • "Leírás" fül a projekt bemutatása.
 • "Képek" fül a projekthez tartozó fotók elérési helye.
 • "Videók" fül a projekthez tartozó felvételek elérési helye.
 • "Dokumentumok" fül a kapcsolódó dokumentumok elérési helye.

Ha egy projekthez több megvalósítási helyszín is tartozik, akkor azt a "Projekt adatai" fül tartalmazza a "Megvalósítás helyszínei" sorban. A "Térkép" gombra kattintva ezek a helyszínek térképre tehetők.

Vissza a lap tetejére.3. További szűrések

Az első illetve a második blokkban bemutatott szűréseken kívül az alkalmazás számos egyedi szűrési lehetőséget is biztosít. A "További szűrések" menüpont kiválasztásával megjelenő segédablakban állíthatók be a keresési paraméterek.

A segédablak négy fülön négy különböző lekérdezési metódust biztosít, melyek:

 • Tartalmi szűrések,
 • Térbeli szűrések,
 • Egyéb szűrések
 • Tárgyszavas szűrések

Vissza a lap tetejére.3.1. Tartalmi szűrések

Tartalmi szűrők beállításának felülete

Tartalmi szűrések esetén az alábbi paraméterek állíthatók:

 • Fejlesztési terv kiválasztása, ahol megjelölhető, hogy ÚMFT, NFTI., vagy ÚSZT alá tartozó operatív programok között történjen a szűrés. Alapértelmezett állapotban a szűrés az aktív menürészre vonatkozik.
 • Kitörési pont szűrési ablak, mely csak abban az esetben jelenik meg, ha egyedül az ÚSZT van kijelölve. Ilyenkor lehetőségünk van a szűrést kitörési pontok kiválasztásával kezdeni.
 • Operatív program szűrési ablak, melyek a kiválasztott fejlesztési terv(ek) szerint vannak listázva.
 • Téma szűrési ablak, melyen belül a szűrés tovább szűkíthető az operatív program választásának megfelelő témák szerint.
 • Altéma szűrési ablak, melyben a kiválasztott témákon belül létező altémák szerint folytatható a szűkítés.
 • Felhívás száma szűrési ablak, melyben a korábbi paraméterek szerint szűkített operatív programhoz, témákhoz, illetve altémákhoz tartozó felhívás számok szűrhetők.
 • Felhívás címe szűrési ablak, melyben a korábbi szűrések eredményeként fennmaradó címek között folytatódhat a szűrés szűkítése.

Megjegyzés:

 • Valamennyi szűrési ablakban a listaelemek közül több is kiválasztható a Shift+egérkattintás billentyűkombinációval.

 • Minden szűrési ablakban a kiválasztott elemek háttere zöldre vált.

 • Bármelyik ablakban kezdődik a szűrési paraméterek szűkítése az összes többi ablak adattartalma automatikusan szűkül az adott beállításnak megfelelően.

Felhívás címe szerinti szűrés, ikonos megjelenítéssel, a berajzolt helyszínek bemutatásával.

A szűrés a szűrési ablak jobb oldalán található "OK/Szűrés" gomb használatával indítható. A szűrés eredménye a térképablakban grafikusan, az összesítő ablakban táblázatos formában jelenik meg.

A szűrés eredménye a térképablakban

Projektinformációs ablak megjelenítése

Megjegyzés:

Ha a szűrési ablakban egy paramétert sem módosítunk, azaz nem szűkítjük a szűrést, akkor a végeredmény az adatbázisban aktuálisan szereplő valamennyi projekt megjelenítése lesz.

Vissza a lap tetejére.3.2. Térbeli szűrések

Térbeli szűrők beállításának felülete

A térbeli szűrés fülön az egyes szűrési ablakokban a

 • régiók
 • megyék
 • kistérségek
 • kistérségi besorolás
 • település, valamint
 • kedvezményezett neve

szerint szűkíthető a szűrés.

A szűrési paraméterek bármelyik ablakban szűkíthetők, a többi ablak lehetséges adattartalma a beállításnak megfelelően automatikusan változik (szűkül).

Vissza a lap tetejére.3.3. Egyéb szűrések

Egyéb szűrések beállítási felülete

Az egyéb szűrések a projektek dátum és összegszerű adatainak szűrését teszi lehetővé az alábbi paramétereken keresztül:

 • Eljárásrend szerinti szűrés (legördülő menüből),
 • Akciótervi időszak szerinti szűrés (listából),
 • Projekt tervezett kezdése (-tól-ig) szerinti szűrés,
 • Projekt tervezett befejezése (-tól-ig) szerinti szűrés,
 • "Kifizetett támogatással rendelkezik" (igen/nem) szerinti szűrés,
 • Kifizetett támogatás összege (Ft) szerinti szűrés,
 • "Projekt megvalósult" (igen/nem) szerinti szűrés (ez a szempont a projekt fizikai megvalósítását jelöli),
 • "Projekt megvalósulása (-tól-ig) szerinti szűrés,
 • Szerződés dátuma (-tól-ig) szerinti szűrés,
 • Szerződésben szereplő támogatás összege (Ft) szerinti szűrés,
 • Szerződésben elfogadott összköltség (Ft) szerinti szűrés,
 • Támogatási arány (%) szerinti szűrés,
 • Megítélt támogatás összege (Ft) szerinti szűrés.

Vissza a lap tetejére.3.4. Tárgyszavas szűrések

Tárgyszavas szűrések beállítási felülete

A tárgyszavas szűrés során a felhasználó a "Kulcsszó" nevű keresési mezőbe gépelheti be a kulcsszót, mely szerint a szűrést végezné. A megjelenítés jellegére vonatkozó beállítási lehetőségek megegyeznek a korábban leírtakkal.

Vissza a lap tetejére.3.5. Kép, videó, dokumentum alapú szűrések

Kép, videó, dokumentum alapú szűrések beállítási felülete

A jelölőnégyzetek segítségével kiválasztható, hogy csak azok az elemek jelenjenek meg, melyekhez tartozik kép, videó, vagy dokumentum. A megjelenítés jellegére vonatkozó beállítási lehetőségek megegyeznek a korábban leírtakkal.

Vissza a lap tetejére.3.6. Megjelenítés jellege

A szűrési paraméterek beállítását követően - valamennyi szűrési fülön - a "Megjelenítés jellege" feliratú ablakrészben van lehetőség a térképi megjelenítés egyes paramétereinek beállítására.

Összeg / darabszám / ikon szerinti megjelenítés. Kiválasztása az ikon alatti jelölőnégyzetben történik. Alapértelmezett a támogatott projektek száma szerinti megjelenítés.

Összeg szerinti megjelenítés

Darabszám szerinti megjelenítés

Tematikus ikonok

Az első két esetben regionális, megyei és kistérségi szinten összesített adatot tartalmazó kör jelenik meg, míg települési szintnél már az altémák szerinti ikonos megjelenítés él. Az "X" ikon választása esetén a térképablakban valamennyi projekt tematikus ikonnal jelenik meg. Ikonos megjelenítésnél az ikonra kattintva megjelenik az adott projekthez tartozó projektinformációs ablak.

Altéma / téma szerinti megjelenítés. Kiválasztása az ikon alatti jelölőnégyzetben történik. Alapértelmezett az altéma (kerékpár ikon) szerinti megjelenítés, ekkor a szűrés eredménye a térképablakban tematikus ikonokkal jelenik meg.

A szűrés eredménye - alapértelmezett esetben - regionális, megyei és kistérségi szinten összesített adatokkal, míg település szinten tematikus elemekkel jelenik meg.

Témák szerinti megjelenítés

Téma szerinti szűrésre

 • Gazdaságfejlesztés
 • Humán fejlesztések
 • Turizmusfejlesztés
 • Közlekedésfejlesztés
 • Településfejlesztés
 • Környezetvédelem

Berajzolt / Összes helyszín szerinti megjelenítés. Berajzolt helyszínek lehetnek utak, tavak, nem pontszerű objektumok.

Az egyes megjelenítési módok egymással kombináltan is megjeleníthetők.

Berajzolt helyszínek "altéma" ikonokkal

Berajzolt helyszínek "téma" pöttyökkel

A "Berajzolt helyszínek" színezése megegyezik a "Téma" szerinti megjelenítés színkódjaival.

Az összes helyszínnel egy projekt fő és másodlagos helyszíneit lehet megjeleníteni. Kiválasztás a szöveg melletti jelölőnégyzetben történik. A szűrés eredményeként a térképablakban a másodlagos helyszínek áttetsző ikonnal/pöttyel jelennek meg. A másodlagos helyszínek önálló képekkel is rendelkezhetnek, azonban a főhelyszínnél valamennyi helyszín képei megtalálhatóak.

Fő és másodlagos helyszínek altéma szerint

Fő és másodlagos helyszínek téma szerint

Valamennyi szűrési fülön egységesen a szűrés indítása az "OK/szűrés", míg az aktuális szűrés törlése a "Szűrés törlése" feliratú gombokkal történik.

Megjegyzés:

 • A szűrési ablakok a jobb felső sarkukban lévő "X" jellel zárhatók be.

 • Új szűrés indítása előtt lehetőség nyílik az alkalmazás alapértelmezett helyzetbe történő visszaállítására a "Szűrés törlése" feliratra kattintással.

Vissza a lap tetejére.4.1. Új projektek

Az új projektek menüponton keresztül az utolsó frissítést megelőző két nap legújabb nyertes pályázatai érhetők el. A menüpont kiválasztásával egy segédablak jelenik meg a legújabb projektek listájával.

Újdonságok szűrési ablaka

Az új projektek kiválasztás után az "OK/Szűrés" gomb használatával jelennek meg a térképablakban az altémák szerinti tematikus ikonokkal.

Vissza a lap tetejére.4.2. Súgó

Jelen dokumentum elérési helye.

Vissza a lap tetejére.4.3. Időgép

A időgép használatakor beépített naptár segítségével választható ki az a szűrési időszak, melyre a projektek megjelenítése történik. A szűrés eredményeként a segédablakban megadott két dátum közötti adott napon és az azt megelőző 30 napban nyertes pályázatokat jeleníti meg az alkalmazás.

Alapértelmezett állapotban az időgép valamennyi feldolgozott projektre vonatkozó -tól-ig dátumokat jeleníti meg. Új szűrési dátumok megadása a dátum mezők melletti naptár ikonra kattintva feljövő, lapozható naptárak egy-egy napjának kiválasztásával történhet. A kiválasztás eredményeként a dátummező adata a kiválasztottra módosul.

Naptáradatok beállítása

Szűrés indítása

Vissza a lap tetejére.4.4. Link mentése

A link mentése funkció célja, hogy többször használt, vagy hivatkozott szűrés esetén ne kelljen minden alkalommal a szűrési paramétereket újra beállítani. A menüpont használatával szűrés után az elmentett linket egy új ablakba behívva a szűrt adatok jelennek meg.

Vissza a lap tetejére.5. Térképek

A térképeknél a Google által biztosított általános, valamint az alkalmazás saját tematikus térképnézetei - önálló térképhátterek - közül lehet választani. A térképi nézet kiválasztása a térképablak jobb felső sarkában található rádió gombokkal történik.

Térkép nézet a Google által biztosított közúti és várostérkép, mely a nagyítás mértékének megfelelően változó adattartalmú.

Országos szint adattartalma

Települési szint adattartalma

Műhold nézet a Google által biztosított műholdkép. Hibrid nézet a térkép és a műhold nézet kombinációja.

Műhold nézet adattartalma

Hibrid nézet adattartalma

NUTS nézet a statisztikai területi beosztás által meghatározott (regionális, megyei és kistérségi) területlehatárolások tematikus térképi megjelenítése.

Regionális szint

Megyei szint

Kistérségi szint

LHH nézet a hátrányos helyzetű kistérségi besorolásának tematikus térképi megjelenítése. (A kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007 (XI.17.) Kormányrendelet mellékletei alapján)

Színkódok:

Piros: Komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérség;

Kék: Leghátrányosabb helyzetű kistérség;

Zöld: Hátrányos helyzetű kistérség;

Sárga: Átmenetileg hátrányos helyzetű kistérség;

A fehér hátterű területek nem minősülnek hátrányos helyzetű kistérségeknek.

Vissza a lap tetejére.6. Jelmagyarázat

Az alkalmazásban település szintű térképi megjelenítésnél, illetve a speciális keresések megfelelő beállításánál a térképablakban az egyes projektek tematikus ikonokkal jelennek meg. Az ikonok tematikus felsorolását az alábbi lista tartalmazza.


Vissza a lap tetejére.6.1. Gazdaságfejlesztés ikonjai

Üzleti környezet (Ipari parkok, inkubátorházak) fejlesztése

Klaszterek, vállalati együttműködések

Innovációs fejlesztések

GOP tükörfelhívások KMR-ben

Vállalati technológia-fejlesztés (GVOP)

Vállalati technológia-fejlesztés KKV-knak

Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása

Logisztikai fejlesztések (GVOP) + Logisztikai fejlesztések (GOP)

Vállalkozásoknak nyújtott tanácsadás (GVOP)

Vállalati együttműködések (GVOP)

Kutatás-fejlesztés és innováció a versenyképességért (GVOP) + K+F és innováció a versenyképességért (GOP)

IKT-fejlesztés (GVOP)

Innovációs és technológiai parkok támogatása

Nemzetközi szolgáltatóközpontok létrehozása

Regionális vállalati központok létesítésének támogatása

Környezetközpontú technológia fejlesztés

Vállati folyamatmenedzsment

Minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésének támogatása

Szélessávú infrastruktúra fejlesztések

E-kereskedelem

Befektetésösztönzés és üzletfejlesztés

SaaS-központok fejlesztése

Pénzügyi eszközök

Vállalati folyamatmenedzsment és e-kereskedelem

Beszállítók támogatása


Vissza a lap tetejére.6.2. Turizmusfejlesztés ikonjai

Turisztikai vonzerők fejlesztése

Turisztikai szálláshely és szolgáltatásfejlesztés

Turisztikai desztináció menedzsment


Vissza a lap tetejére.6.3. Humán fejlesztések ikonjai

Felsőoktatás fejlesztése

A felsőoktatás szerkezeti és tartalmi fejlesztése

A Felsőoktatás tartalmi és szervezeti fejlesztése a tudásalapú gazdaság kiépítése érdekében

Oktatásfejlesztés

Hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének biztosítása az oktatási rendszerben

Egész életen át tartó tanuláshoz szükséges készségek és képességek fejlesztése

A szakképzés tartalmi, módszertani és szerkezeti fejlesztése

A munkahelyteremtést és a vállalkozói készségek fejlesztését elősegítő képzések

A felnőttképzés rendszerének fejlesztése

Az oktatási és képzési infrastruktúra fejlesztése

Az oktatási infrastruktúra fejlesztése

Minőségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek

Szociális fejlesztések

A társadalmi beilleszkedés elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzéséve

A társadalmi befogadást támogató szolgáltatások infrastrukturális fejlesztése

A munka-erőpiaci részvételt és társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése

Társadalmi befogadás, részvétel erősítése

Alkalmazkodóképesség javítása

Hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítása

Egészségügyi fejlesztések

Egészségügyi infrastruktúra fejlesztése az elmaradott régiókban

Egészségmegőrzés és egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés

Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése

Akadálymentesítés

Elektronikus közigazgatás

A munkanélküliség megelőzése és kezelése

A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése

A foglalkoztathatóság fejlesztése, a munkaerőpiacra való belépés ösztönzése

A nők munkaerőpiacra való visszatérésének segítése

EQUAL


Vissza a lap tetejére.6.4. Közlekedésfejlesztés ikonjai

Kerékpárforgalmi létesítmények építés (előkészítés)

Kerékpárforgalmi létesítmények építés

Országos (alsóbbrendű) közútfelújítás és építés

Országos autóút építése

Közúti közösségi közlekedés fejlesztése

Önkormányzati, belterületi utak fejlesztése

Országos főúthálózat fejlesztése (KÖZOP)

Gyorsforgalmi utak fejlesztés (KÖZOP)

Gyorsforgalom utak fejlesztése (előkészítés) (KÖZOP)

Vasúthálózat fejlesztése (KÖZOP)

Vasúthálózat fejlesztése (előkészítés) (KÖZOP)

Intermodális központok külső közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése (KÖZOP)

Intermodális központok külső közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése (előkészítés) (KÖZOP)

Kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése (KÖZOP)


Vissza a lap tetejére.6.5. Környezetvédelem ikonjai

Települési bel- (és kül)területi vízrendezés, vízvédelmi beruházások (KEOP)

Vízrendezési feladatok megoldása regionális jelentőségű területeken, vízgazdálkodás, környezeti kármentesítés (KEOP és KIOP)

Szennyvízkezelés (2000 LE alatt ROP, 2000 LE felett KEOP)

Helyi és kistérségi szintű rekultivációs programok, hulladékgazdálkodás

Földtani veszélyforrás elhárítás (partfalvédelem) - kizárólag kiemelt projektek

Erdei iskola hálózat infrastrukturális fejlesztése + erdei iskola hálózatfejlesztés (KEOP)

Energiahatékonyság és megújuló energia felhasználás növelése

Élő-élettelen természeti értékek megőrzését, helyreállítását szolgáló beruházások

Gyűjteményes növénykertek és védett történeti kerek megőrzése és helyreállítása

Vízminőség javítása

Természet- és árvízvédelem

A levegőszennyezés és a zajterhelés mérése (KIOP)

Hatékony energia-felhasználás (KEOP)

Fenntartható életmód és fogyasztás

E-környezetvédelem

Környezetvédelmi projektek előkészítése


Vissza a lap tetejére.6.6. Településfejlesztés ikonjai

Integrált szociális városrehabilitáció

Funkcióbővítő városrehabilitáció

Kisléptékű településfejlesztés

Megyei jogú városok integrált fejlesztése

EKF 2010


Vissza a lap tetejére.6.7. Közig IH ikonjai

Közigazgatási szolgáltatások folyamatainak elektronizálása

Központi elektronikus szolgáltatások kialakítása

Közigazgatási szolgáltatásokhoz történő hozzáférés

Ügyfelek számára szolgáltatási felület biztosítása

Állampolgárok intelligens azonosítása

Folyamatok felülvizsgálata és szervezetfejlesztése

Polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése

Az (ön)kormányzási képesség és a jogalkotás minőségének javítása

Eljárások és munkafolyamatok megújítása, valamint szervezetfejlesztés

Teljesítményalapú karrierutak

Az emberi erőforrás minőségének javítása

Vissza a lap tetejére.